Voor sommige onderdelen van deze website is Javascript nodig om correct te functioneren. Uw ervaring kan variëren.

Theater | Op Maarhuizen

Cultuur, natuur en erfgoed komt samen

Het theater in de kleine schuur is het kloppend hart van de wierde. Met een gevarieerde programmering van verrassende muziek-, theater en andere sprankelende voorstellingen bieden we ruimte aan makers en publiek om elkaar te ontmoeten. De programmering wordt door onszelf en andere partijen verzorgd, zoals de Kulturele Kommissie Winsum (SKKW) waar we nauw mee samenwerken. De schuur met zijn indrukwekkende houten gebinten is ingrijpend gerenoveerd om er een warme, gezellige theaterzaal van te maken. Zo is een intiem podium ontstaan met volop uitzicht over de groene omgeving. Op Maarhuizen komen natuur, cultuur en erfgoed samen.

Het landschap van Maarhuizen is een buitentheater zoals er geen ander bestaat. De omgeving biedt de mooiste plekjes die we gebruiken als natuurlijke groene podia en onze schuren gebruiken we als theaterzalen, met ieder een eigen karakter. We genieten van openluchtconcertjes in het hoge gras, een solodans midden in het veld en spetterende optredens op de steiger. Cultuur stroomt ons door de aderen. Met een geschiedenis op het conservatorium, een reeks theatervoorstellingen en jarenlange ervaring in het drama- en muziekonderwijs is cultuur bij ons een eerste levensbehoefte.

Hoe goed dat werkt kun je ervaren tijdens de ZomerJazzFietsTour, die Maarhuizen jaarlijks aandoet. Jouw voorstelling hier op dit bijzondere podium? Hier werken aan je nieuwe show? Een originele maker ontmoet die je hier echt zou willen zien spelen? Laat het ons weten. In de agenda vind je de programmering.