Voor sommige onderdelen van deze website is Javascript nodig om correct te functioneren. Uw ervaring kan variëren.

Naar buiten | Op Maarhuizen

Kom je buitenspelen?

.

Buitenspelen voor jong en oud, daar nodigt Op Maarhuizen je toe uit. De grote appelboom die bezweek in een storm, kreeg een tweede leven als klimboom in de speelnatuur. Deze plek, met een waterpomp en hazelbosjes, nodigt kinderen uit tot uren speelplezier. Maar ook verstoppertje doen tussen de bomen, dromen in het hoge gras of spelen langs de waterkant kan hier op de wierde. Ontdek de rijkdom van de natuur dichtbij huis en alle soorten planten en dieren waar we de wierde mee delen. Vind de libellenlarve in het hoge riet en leer de roep van de buizerd hoog in de lucht herkennen.

.

Plukken, koken, proeven, schikken

De aanleg van een voedseltuin is een volgende stap in de ontwikkeling Op Maarhuizen. Verse groenten van eigen teelt, maar ook de mooiste bloemen om te plukken, zijn een aanwinst voor de wierde. De tuin biedt op termijn plaats aan verschillende programma’s, van zaai- tot wildplukles en van kook- tot bloemschikworkshops. 

Aan de oever van het Mensingeweersterloopdiep (oefen daar maar even op!) kun je aanleggen met de boot of met de sup of kano. Verken het eeuwenoude wierdenlandschap en ontdek al wandelend de fascinerende geschiedenis van deze plek. Dwaal over het kerkhof, stel je de kerk voor die daar ooit stond en fantaseer hoe het boerenleven hier ooit was. Maarhuizen nodigt je uit te vertragen. Door de geschiedenis te ondergaan en even stil te gaan staan. 

Op onze meewerkdagen ben je welkom om je uit te leven in de natuur van de wierde. In het voorjaar snoeien we de hagen en maken we takkenrillen. In de zomer hooien we op het weiland. In de herfst plukken en verwerken we kilo’s fruit uit de boomgaard en ook in de winter zijn er talloze buitenbezigheden rondom op het erf. Voel je lijf weer even na een dagje buitenwerk en laat je verwennen met een drankje en een vuurtje ter afsluiting. Via onze mailinglijst blijf je op de hoogte van de meewerkdagen.

.

iets voor jou?