Voor sommige onderdelen van deze website is Javascript nodig om correct te functioneren. Uw ervaring kan variëren.

Buitenlokaal | Op Maarhuizen

Groeiplek

.

Een historische boerderij op een eeuwenoude wierde restaureren en geschikt maken voor de toekomst, is een leerproces van formaat. We zijn blij dit leerproces met uitstekende partners uit het onderwijs en bedrijfsleven te mogen ondergaan. Dit was de inspiratie voor het buitenlokaal. Op Maarhuizen is een maakplek en een leerplek. Archeologiestudenten doen er hun veldwerk met boringen in de ondergrond. Kleinkunststudenten werken aan een voorstelling en leerling-timmermannen kunnen hier de slimste restauratietechnieken in de vingers krijgen. 

Basisschoolleerlingen ontdekken spelenderwijs met natuur- en erfgoededucatie hun eigen leefomgeving en die van hun voorouders. Een groeiplek voor primair, voortgezet, middelbaar en hoger onderwijs, waar de omgeving een waardevolle toevoeging is aan de leerervaring. IVN biedt Op Maarhuizen lesprogramma’s aan over erfgoed, cultuur en natuur en ondertussen werken we aan onze eigen educatieprojecten. Een reeks onderwijsinstellingen maakt al graag gebruik van de faciliteiten. Op Maarhuizen biedt plaats aan de werkweken van het Prins Clausconservatorium en de studenten Landschapsgeschiedenis van de Rijksuniversiteit Groningen voeren er hun boorpractica uit.

Als Buitenlokaal bieden wij de wierde aan als buitenwerkplek en de beide schuren als er binnen gewerkt moet worden. Zoek je een stageplek, kom dan ook gerust eens langs. We bieden verschillende stageplekken aan, van ecologisch natuurbeheer tot evenementenorganisatie en nog veel meer.

iets voor jou?