Voor sommige onderdelen van deze website is Javascript nodig om correct te functioneren. Uw ervaring kan variëren.

Stof tot Nadenken: Vraauwlu | Op Maarhuizen

Stof tot Nadenken: Vraauwlu

Spoedcursus 100 jaar vrouwengeschiedenis

In deze lezing vertellen Sanne en Iris over hun boek Vraauwlu: Groninger vrouwen in de geschiedenis (Passage, 2022). Ze geven een ‘spoedcursus’ 100 jaar vrouwengeschiedenis in Groningen, met een focus op de eerste feministische golf. Een belangrijk element van die golf is de strijd om het vrouwenkiesrecht, waar Groninger vrouwen een grote rol in hebben gespeeld. Bovendien laten ze je kennismaken met een aantal vrouwen uit Winsum en omgeving: vraauwlu die iedereen zou moeten kennen. 

Sanne en Iris

Sanne Meijer (Stadskanaal, 1993) is historica, auteur en ondernemer en woont in Roodeschool. Ze werkt aan allerlei projecten omtrent Groninger geschiedenis, cultuur en erfgoed. 

Iris van den Brand (Assen, 1994) is historica en geschiedenisdocent en woont in Beerta. Ze zet zich onder meer in voor meer regionale geschiedenis in het middelbaar onderwijs. 

Stof tot nadenken

Begin je zondag met voeding voor je geest. Elke tweede zondag van de maand een bijzonder verhaal, een andere verteller, een nieuw onderwerp. Oftewel: Stof tot Nadenken. 

Kaarten

€ 7,50 Ticket incl een kop koffie of thee en een plak Grunneger Kouk

€ 25 Bruncharrangement inclusief kop koffie of thee met koek voorafgaand en na afloop een uitgebreid brunchbuffet met heerlijke zoetigheden, verse croissantjes en andere lekkernijen

Kaartverkoop

iets voor jou?