Voor sommige onderdelen van deze website is Javascript nodig om correct te functioneren. Uw ervaring kan variëren.

Stof tot nadenken: op zoek naar een goed verhaal voor (door)ontwikkeling van erfgoed | Op Maarhuizen

Stof tot nadenken: op zoek naar een goed verhaal voor (door)ontwikkeling van erfgoed

.

Bram Verhave is werkzaam als adviseur Landschap en Cultuurhistorie bij Staatsbosbeheer voor de provincies Fryslân en Groningen en heeft in die functie de opdracht om het groene en gebouwde erfgoed van die organisatie te beschermen, te behouden en te gebruiken. En dat is een lastige en omvangrijke klus, maar ook een hele leuke!


Er is namelijk geen blauwdruk voor een geslaagde herontwikkeling van een pand of gebied. Eigenlijk moet voor alle gevallen een op maat gemaakte oplossing gevonden worden. Dat vraagt voor alle projecten veel precisie en geduld om in de doorontwikkeling van het ons nagelaten erfgoed ook een eigentijds verhaal te vertellen.

In deze lezing neemt Bram ons mee op zijn zoektocht en zijn visie op de doorontwikkeling van monumentaal erfgoed in Noord-Nederland. Er zal een aantal mooie en spannende projecten de revue passeren die recentelijk zijn opgeknapt of nog in ontwikkeling zijn, waarbij ook de vraag wordt gesteld wat monumentaal is en waarom.


Onderdeel van de lezing is een wandeling naar de boerderij van Maarhuizen 1. Daar zal door middel van een actieve handeling het publiek live wordt meegenomen bij de vragen die bij het doorontwikkelen van erfgoed momenteel volgens Bram aan de orde zijn. Een warme jas en goed schoeisel worden dan ook aanbevolen!

Bram Verhave


Bram Verhave (1973) is architectuurhistoricus. Verhave studeerde architectuurgeschiedenis aan de Rijksuniversiteit Groningen. Van 2004 tot 2014 werkte hij voor het College van Rijksadviseurs in Den Haag. Sinds 2015 is hij werkzaam bij Staatsbosbeheer. Daarnaast is hij lid van de Kunstraad in Groningen en lid van de Kulturele Raad Op Maarhuizen.

Stof tot nadenken


Begin je zondag met voeding voor je geest. Elke tweede zondag van de maand een bijzonder verhaal, een andere verteller, een nieuw onderwerp. Oftewel: Stof tot Nadenken.

Kaarten

€ 7,50 incl een kop koffie of thee en een plak Grunneger Kouk voorafgaand aan de lezing

€ 25 incl een kop koffie of thee en een plak Grunneger Kouk voorafgaand aan de lezing en na afloop een heerlijk brunchbuffet met verse sap, broodjes en zoete lekkernijen.

Tickets

iets voor jou?