Voor sommige onderdelen van deze website is Javascript nodig om correct te functioneren. Uw ervaring kan variëren.

Buitententoonstelling Iconen van het platteland | Op Maarhuizen

Buitententoonstelling Iconen van het platteland

De buitententoonstelling ‘Iconen van het platteland, historische boerderijen op weg naar de toekomst’ reist opnieuw door Nederland. Van 25 april tot 1 juli is de gratis toegankelijke tentoonstelling dagelijks te bezoeken op de wierde Maarhuizen in Winsum.

De tentoonstelling schenkt op deze bijzondere locatie aandacht aan het verleden, het heden en de toekomst van de historische boerderij in de context van het veranderende platteland.

De tentoonstelling laat zien hoe belangrijk historische boerderijen zijn voor het landschap en de regionale identiteit en wijst op de kansen die de herbestemming van boerderijen biedt voor het versterken van een leefbaar platteland.

Deze tentoonstelling vindt plaats in het kader van het programma Boerderij in beweging, een initiatief van het Boerderijenfonds en Agrarisch Erfgoed Nederland (AEN), in samenwerking met de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE) en het Nationaal Restauratiefonds. Het zet zich in voor het gebruik van agrarisch erfgoed in de ontwikkeling en herinrichting van een leefbaar platteland.

iets voor jou?