Voor sommige onderdelen van deze website is Javascript nodig om correct te functioneren. Uw ervaring kan variëren.

Boek over Maarhuizen | Op Maarhuizen
.

Het verhaal van Maarhuizen

Omdat we een nieuw hoofdstuk toevoegen aan een eeuwenoud verhaal, vonden we het belangrijk om dit verhaal vast te leggen. Johan van Rhijn schreef daarvoor het boekje 'de Enne Jans Heerd op Maarhuizen'. Johan heeft uitvoerig onderzoek gedaan naar de geschiedenis van de boerderij en de wierde Maarhuizen. Hij heeft hier een prachtig boekje over geschreven met foto's van Harry Cock en Mark Schuurman en vormgeving van Maartje ter Veen (Studio Marcha). Hoogleraar Landschapsgeschiedenis Theo Spek (RUG) verzorgde het voorwoord.

Lees over het kloosterverleden, de trekschuit die hier vroeger voorbij kwam en wie eigenlijk de naamgever van de Enne Jans Heerd is. Ook omliggende boerderijen en plekken zoals Baatjeborg, Schaphalsterzijl en Lutjehuizen komen terug in het boek. Een schilderij van Johan Dijkstra (oprichter de Ploeg) van de Enne Jans Heerd siert de omslag.

Het boekje is te koop voor €20,50 (excl verzendkosten). Wil jij ook dit mooie boekje? Vul het formulier hieronder in en wij sturen je een betaalverzoek en vervolgens het boek toe!