Voor sommige onderdelen van deze website is Javascript nodig om correct te functioneren. Uw ervaring kan variëren.

De klank van Bohemen 3: ‘Op een overwoekerd pad’ | Op Maarhuizen

De klank van Bohemen 3: ‘Op een overwoekerd pad’

Op Maarhuizen is één van de locaties van het Aurora Festival, het grootste kamermuziekfestival van Noord-Nederland, met vele concerten, een zomeracademie voor jong talent, openbare masterclasses en presentaties. 

Op een overwoekerd pad

Leos Janácek (1854-1928) is de derde van de grote Tjechische componisten na Smetana en Dvorak. Hij schreef een omvangrijk oeuvre waarin de volksmelodieën uit zijn geboortestreek Moravië een grote rol speelde. Tussen 1901 en 1911 werkte hij aan Op een overwoekerd pad . Daarin verbeeldt hij in tien korte deeltjes zijn gelukkige jeugd in de bergen en wouden van Moravië, maar ook de lange lijdensweg en het sterfbed van zijn jonge dochter Olga (gestorven in 1903). Fons van Wanroij draagt tussen de delen van ‘Op een overwoekerd pad’ poëzie en verbindende teksten voor. Tekeningen die beeldend kunstenaar Karel Buskes maakte bij de pianomuziek van Janáček worden in Maarhuizen geëxposeerd op de dag waarop het concert plaatsvindt.

Voor aanvang van het concert kunt u dineren in restaurant De Refter in Winsum. Dit arrangement begint om 17.30 uur. De kosten voor het concert incl. arrangement bedragen € 61,- (en niet € 80,- zoals foutief in de concertbrochure staat vermeld). 

Musici

Paul Komen

Matthijs Broersma

Fons van Wanroij

Info

Aanvang: 20:15 u

Tickets: € 28 en € 61 incl diner arrangement (bij Bistro Refter)

Let op: de kaartverkoop verloopt via het Aurora Festival (via onderstaande link)

Tickets

iets voor jou?